Barion Pixel

Általános szerződési feltételek

1. Bevezető rendelkezések

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Majki Andrea e.v. (a továbbiakban: Eladó) webáruháza, a cicajocuccok.hu (a továbbiakban: Webshop) használati feltételeit és a Webshopon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő vásárlókkal (a továbbiakban: Vásárló) létrejövő szerződések az Eladó által meghatározott szerződéses feltételeit tartalmazza.

Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a Webshopon keresztül történik. A Webshopon keresztül történő rendelés során elektronikus szerződés jön létre a Vásárló és az Eladó között. A Webshop használatával a Vásárló jelen ÁSZF rendelkezéseit tudomásul veszi, elfogadja, és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

2. Elérhetőségek

A cicajocuccok.hu domain és weboldal tulajdonosa: 
Név: Majki Andrea e.v.
Székhely: 2315 Szigethalom, Dunasor 168/B
Adószám: 77991845-1-33
Nyilvántartási szám: 50298039

Az Adatkezelési tájékoztató itt érhető el: https://www.cicajocuccok.hu/adatkezeles/

Üzemeltetésért felelős: 
Majki Andrea e.v.
E-mail: info (kukac) cicajocuccok.hu

Tárhelyszolgáltató elérési adatai:
Neve: WebHostIcon Tárhely- és Domain Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített neve: WebHostIcon Tárhely- és Domain Szolgáltató Kft.
Székhelye: 1081 Budapest, Légszesz u. 4.
Cégbírósági bejegyzési száma: Cg.01-09-949386
Adószáma: 23023071-2-42
Bankszámlaszáma (CIB Bank Zrt.): 10700684-66030142-52000001

Áruszállító elérési adatai: 

a) Foxpost
Neve: FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Rövidített neve: FoxPost Zrt.
Székhelye: 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A
Cégbírósági bejegyzési száma: 10-10-020309
Adószáma: 25034644-2-10
Telefon: +36 1 999 0369
E-mail: info@foxpost.hu

b) DPD
Neve: DPD Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített neve: DPD Hungary Kft.
Székhelye: 1134 Budapest, Váci út 33., A épület II. emelet
Cégbírósági bejegyzési száma: 01-09-888141
Adószáma: 13034283-2-41
Telefon: +36 1 501 6200
E-mail: dpd@dpd.hu

Számlázó elérési adatai: 
Neve: Billingo.hu – Octonull Kft.
Székhelye: 1085 Budapest, József körút 74. I. em. 6.
Cégbírósági bejegyzési száma: 01-09-1981177
Adószáma: 13034283-2-41
Telefon: +36 1 500 9491
E-mail: hello@billingo.hu

3. Alapvető rendelkezések: 

– A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.
– A Vásárlók a weboldal használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes. Amennyiben a Vásárló nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a weboldal tartalmának megtekintésére.
– Tilos a honlapon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

4. Rendelés tárgya, adatok: 

– A Webshopon keresztül macskafelszerelések, cicajátékok és cicás ajándéktárgyak rendelhetőek.
– A Vásárló a Webshopon történő rendelés leadásával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Webshopon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.
– A Vásárló a rendelés során köteles a saját, valós adatait megadni. A rendelés során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Az Eladó kizárja felelősségét, amennyiben Vásárló más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait. Az Eladót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.
A Webshopon a minimum rendelési érték bruttó 5 000 Ft (a szállítási költség összege nélkül).

5. Rendelés menete, adásvételi szerződés létrejötte: 

– A Vásárlók a Termékek és az alatta lévő menüpontokra kattintva találják meg a megrendelhető termékeket. A termékeket a „Kosárba rakom” gombbal virtuális kosarukba helyezhetik, és pontos adataik megadásával együtt küldhetik el a rendelést.
– Jelen szerződés feltételeit a Vásárló a megrendelés elküldésével elfogadja. A Vásárló a megrendelésről automatikus visszaigazoló emailt kap, amely a megrendelés rögzítésének, illetve technikai megérkezésének visszajelzésére szolgál.
– A honlapon feltüntetett árak minden esetben a fizetendő árak, amik az elektronikus számlán is szerepelni fognak, kisadózó vállalkozás alanyi adómentessége miatt 0% ÁFÁ-t tartalmaznak. Az árak visszavonásig érvényesek.
– A honlapon található információk nem tekinthetőek hivatalos ajánlattételnek, kizárólagosan csak tájékoztatást szolgálnak. Lehetséges, és tartalmazhat technikai pontatlanságokat. Az Eladó nem vállal garanciát a Webshop tartalmának semmilyen nemű pontatlanságáért és kifejezetten visszautasítja a felelősséget a honlapon esetlegesen megjelenő hiba vagy hiányosság miatt, ill. a honlap használatából adódó károk miatt.
– Amennyiben az Eladó minden gondossága ellenére vagy egy esetleges rendszerhiba következtében hibás árat jelenít meg a termékek mellett – és ha az egyértelműen tévesen feltüntetett, mert például jelentősen eltér a megszokott, piaci ártól – akkor az Eladó nem köteles a terméket azon az áron átadni. Ilyenkor az Eladó elállhat a rendeléstől.

6. Fizetés és szállítás: 

– A termékek vételárának kifizetése online, kártyás fizetéssel és átutalással lehetséges.
– Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.
– Előre utalás esetén a bank neve: Erste Bank, a kedvezményezett neve: Majki Andrea, a bankszámlaszám: 11600006-00000000-83685013. A közlemény rovatba a rendelésszámot szükséges feltüntetni.
– A sikeres rendelés után a Vásárló automatikusan megkapja a számlát a rendelésről, – kivéve utalás esetén, olyankor kézzel kerül kiküldésre 1 munkanapon belül – és az összeg beérkezését követően 1-3 munkanapon belül elkezdődik a csomag összeállítása, feladása.
– Amennyiben a számla nem kerül kiegyenlítésre 8 napon belül, a rendelés törlésre kerül.
– Kiszállítás csak Magyarország területén lehetséges.
– A szállítás történhet Foxpost csomagautomatába (1090 Ft), illetve házhoz DPD-vel vagy SameDay futárszolgálattal házhoz (2490 Ft / 2190 Ft nagyobb csomag esetén 3190 Ft). Ezt a Vásárló a pénztár oldalon tudja kiválasztani. A szállítási díj a vásárlót terheli. Automata választása esetén a Pénztár oldalon a legördülő sávból kell kiválasztani, hogy melyik Foxpost automatánál szeretné átvenni a csomagot. A csomagautomaták elérhetőségei: https://www.foxpost.hu/csomagautomatak
– A csomag feladásától számítva a Foxpost 2-3 munkanapos kézbesítést vállal, a DPD és a SameDay pedig 1-3 munkanaposat.
– 14 990 Ft felett ingyenes a szállítás Foxpost csomagautomatába, 29 990 Ft felett pedig házhoz is. Ingyenes házhoz szállítás esetén az Eladó jogosult az adott csomag méretétől és súlyától függően a legkedvezőbb ajánlatot adó futárszolgálatot választani.
– Személyes átvétel (ingyenes) Szigethalmon lehetséges előre egyeztetett helyszínen és időpontban.

7. Szavatosság, jótállás

A Vásárló az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv, valamint fogyasztói szerződés esetén a 373/2021 (VI.30.) Korm. rendelet szabályai szerint.

8. A vásárlástól való elállás joga: 

– Az elállás feltételeit a távollévők között kötött szerződésről szóló, 45/2014. (II. 26.) számú kormányrendelet szabályozza. A törvény szerint az elállási jog a termék kézhezvételének napjától él. A vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, elállhat a vásárlástól kiszállítás és személyes átvétel esetén is. Az elállási jog indoklás nélkül gyakorolható.
– Ha a Vásárló elállási jogával élni szeretne, az elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatot köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi elérhetőségre: Cím: Majki Andrea e.v., 2315 Szigethalom, Dunasor utca 168/B, Email: info (kukac) cicajocuccok.hu
– Ebből a célból felhasználható a mellékelt elállási nyilatkozat-minta is.
– A Vásárlót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.
– Amennyiben a Vásárló eláll a rendeléstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termékek együttes kézhezvételétől számított 14 napon belül az Eladó visszatéríti a Vásárló által visszaküldött termékek árát. A visszafizetés banki átutalással történik. Az Eladó a visszatérítést mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket/termékeket.
– Elállás esetén a Vásárló köteles az Eladó számára a terméket/termékeket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a Vásárló a terméket. A termék visszaküldésének költsége a Vásárlót terheli.
– A Vásárló kizárólag akkor felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
– Kivételek az elállási jog alól Nem illeti meg az elállási jog a Vásárlót többek között, ha
a) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet az Ön utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen az Ön személyére szabtak,
b) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza,
c) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében,
d) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.
– A további kivételeket teljeskörűen a Korm. rendelet 29. §-a tartalmazza.
– Fentiek alapján, állategészségvédelmi és higiéniai okokból az állati felhasználásra szánt, zárt csomagolású termékek (például állateledel, macskamenta, rágható játék, stb.) esetében kizárólag bontatlan csomagolású, még használatba nem vett termékkel kapcsolatban gyakorolható elállási jog.
– Amennyiben kérdés merül fel az elállási jog gyakorlásával kapcsolatban, úgy további tájékoztatás az Eladó email címére írva kérhető.

9. A felelősség korlátozása:

A Webshopon keresztül történő megrendelés feltételezi a Vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátinak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra. Az Eladó semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, ill. következtek be: az Interneten küldött és/vagy fogadott, nem a szolgáltatótól származó bármilyen adat okozta problémákért; az Internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és a vásárlást bármilyen adatvesztésért; bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért; a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért. Az Eladó bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.

10. Panasztétel:

– Fogyasztói panasz az info (kukac) cicajocuccok.hu email címre írva tehető. Az email 5 munkanapon belül megválaszolásra kerül.
– Az Eladó székhelye szerint illetékes békéltető testület: Pest Megyei Békéltető Testület, 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 25. 4. em. 2.

11.Szerzői jog: 

A cicajococcok.hu weblapon található minden szöveges, képi, hang és egyéb tartalom, illetve azok elrendezése szerzői jogi, illetve védjegy oltalom alatt állnak. Ezeknek (a személyes felhasználást meghaladó mértékű) bármilyen formában történő felhasználása kizárólag az Üzemeltető erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges. Az itt részletezett feltételektől eltérő vagy azokat sértő használat szerzői jogi, polgári jogi és büntetőjogi következményekkel járhat.

A jelen Szabályzat 2022. március 1. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. Az Eladó jogosult egyoldalúan módosítani a Szabályzatot.