Barion Pixel

Alig egy hónap van hátra az ünnepekig, és a napok gyorsabban eltelnek, mint gondolnánk, ezért érdemes már most elkezdeni megvásárolni a karácsonyi ajándékokat. Családtagjaink és barátaink mellett ne feledkezzünk meg cicáinkról sem, hiszen ők is nagyon tudnak örülni például némi finomságnak, játékszernek, egy új kaparófának vagy egy puha fekhelynek. Hoztunk néhány karácsonyi ajándékötletet, melyek valószínűleg minden minitigris számára kellemes meglepetést okoznak majd.

1. Vitakraft nedves eledelekVitakraft Poésie alutálkás macskaeledel lazac&spenót 85g

Ha a macsek szereti a hasát, akkor néhány konzervnek mindenképp érdemes a csomagaba bekerülnie. A szív formájú Vitakaft alutálkás eledelek ilyenkor kifejezetten jó választásnak bizonyulnak, de valószínűleg a márka többi termékét sem utasítaná el egyetlen éhes bársonytalpú sem. Csirke, pulyka, kacsa, marha vagy hal? Akármelyik íz is legyen a kedvence doromboló pajtásunknak, a Vitakraft eledelek között megtalálható. Ráadásul a Cicajó! webshopon a macskaeledelek a készlet erejéig hihetetlen jó áron kaphatóak.

2. Felix jutalomfalatok

Kevesen próbálkoznak vele, pedig egy kis türelemmel a bársonytalpúak is megtaníthatóak különböző egyszerű trükkökre. A Felix jutalomfalatok nem csak szuper csemegeként szolgálhatnak két étkezés között, hanem akár motiválásra is használhatjuk őket, amikor szeretnénk elérni cicánknál, hogy megtegyen valamit a kedvünkért. A tréningek során fontos, hogy ne szidjuk a háziállatot, ha hibázott, hanem a pozitív megerősítés elvét alkalmazzuk, vagyis jutalmazzuk meg olyankor, amikor helyesen viselkedett.

3. Trixie fekhely

A cicák életük jelentős részét alvással töltik, ehhez pedig elengedhetetlen egy puha és kényelmes fekhely. A körülbelül 48×37 cm méretű, krém színű Trixie Mijou macskafekhely ideális ajándék lehet minden minitigris számára. A gyapjú-utánzatú anyagból készült cicafej formájú fekhely nem csak jó hőszigetelésű, komfortos pihenőfelületet biztosít háziállatunknak, de még cuki kiegészítője is lehet otthonunknak.

4. Trixie kaparófa

Ahhoz, hogy szobatigrisünk ne a bútorainkon élesítse a karmait, fontos, hogy beszerezzünk számára egy minőségi kaparófát. A 35x9x62 cm méretű Trixie kaparófa tökéletes választás lehet minden lakásban tartott házimacskának. A szizál segíti a karmok természetes koptatását, így kevesebbszer kell előkerülnie a karomvágónak, amit valljuk be, általában nem kedvelnek a cicák. A stabil kaparófa tetejéről ráadásul egy labda is lelóg, így még játékként is funkciónál.

5. Pálcás cicajáték Trixie cicajáték pálca szövetszívvel macskamentával 35cm

Aminek mindig kell otthon lennie és bizony fogyóeszköz, az a botos macskajáték. Karácsonyra – mivel a szeretet ünnepe – ez esetben is a szív forma az egyik legtalálóbb, de a tollas, a madaras és az egeres játékok is mindig nagy sikert tudnak aratni a macskák körében. Mivel egyáltalán nem drága játékszerekről van szó, érdemes lehet egyből többet is rendelni belőlük.

+1 Minőségi idő

Bármilyen ajándékot is válasszunk, az együtt töltött, minőségi idő lesz a legértékesebb. Ne feledkezzünk meg kedvencünkről az ünnepi kavalkád közepette sem. Szánjunk cicánkra minden nap egy kis időt, játsszunk egy nagyot, majd kényeztessük simogatással és pihenjünk együtt a kanapén bekuckózva, éreztetve szőrös családtagunkkal, hogy mennyire fontos számunkra.